Moje místa 0
Adamovo lože, sluj v pískovcových skalách poblíž zámku Hrubá Skála. Oltář lásky, mileneckou dvojici, sošku Amora a velkou pohovku se lvy zde vytesal sochař Chládek z Turnova v 18. stol. na objednávku Františka Adama z Valdštejna.
Adamovo Lože
Graficke pismenko Adamovo lože je sluj v pískovcových skalách, nedaleko zámku Hrubá Skála. Od Hrubé Skály vede k místu červeně značená turistická cesta.
Původně se místo nazývalo Venušina sluj. To proto, že zde František Adam z Valdštejna v 18. století nechal vytesat oltář lásky, mileneckou dvojici, sošku Amora a velkou pohovku se lvy. Dnes jsou reliéfy dost těžko rozeznatelné.
Zajímavostí místa je určitě i to, že se tu točily scény z filmové pohádky o princi Bajajovi. Záhadou však zůstává, jak do těchto míst dostali jeho koně, protože přístup je velmi problematický i pro širšího člověka.
Ivo Rozehnal, 18.7. 2007