Kostel s blíže neznámou dobou vzniku. Ví se, že zde stál už před r. 1500, kdy byl vyroben první zvon. Pravděpodobně byl postaven majitelem přilehlého šlechtického sídla. V l. 1673 a 1897–1898 provedeny stavební úpravy. R. 1711 vyroben druhý zvon. Varhany na obj. kníže Collalta r. 1896.
pohled od severu
Graficke pismenko Kostel Jména Panny Marie skrývá nejednu záhadu. Není známo přesné datum stavby ani jméno stavitele. Díky zvonu, který byl doložen v pozdějších inventářích, víme, že zde kostel stál už před rokem 1500. Z roku 1657 je známa zpráva od benediktýna Ř. T. Volného, že kostel postavily „jakési panny, nikoliv však řádové sestry“. Je to ale spíše pověst, než fakt. S největší pravděpodobností se jedná o tribunový kostel, jelikož ve středověku stál nad vesnicí. Duchovní správu zde zastával zámecký kaplan. Lze tak usoudit z nenalezení žádných stop a dokladů o farní budově. Kolem kostela se rozkládal hřbitov. V letech 1673 a 1897–98 prodělal kostel dvě ...
L.H. (podle okrisky.cz), 9.6. 2011

není známo