První zmínky o zámku jsou z roku 1721, v té době ještě statek. V roce 1721 počátek přestavby na barokní zámek. V roce 1794 začaly přestavby do klasicistní podoby a ve stejném roce byli i podstatně rozšířeny zahrady a park.
Přední část zámku
Graficke pismenko Zámek se nachází zhruba 50 kilometrů za Šluknovským výběžkem. Po překročení hranice je třeba vydat se směrem na Saské městečko Bischofswerda a dále potom přímo na obec Rammenau. Zhruba uprostřed obce je sjezd k zámku, nejprve vede silnice okolo velkého rybníka, na kterém je možno zapůjčit loďku a potom se vede cesta až na veliké parkoviště přímo před zámkem. Parkování je zdarma. Asi po 20 metrech od parkoviště je vstupní brána, která vede přímo k pokladnám, kde je možno zakoupit suvenýry a pohledy. Vstup pro dospělou osobu je 3,5 Euro. Cena vypadá z počátku celkem vysoká, ale hned na začátku prohlídky změní návštěvník názor. Všechny budovy jsou ...
Aleš Marek, 26.5. 2006

historie

V roce 1717 zakupuje nevelkou usedlost pan Ernst Ferdinand von Knoch, který byl komořím u šlechtice pana Augusta Starkena. Statek zakoupil v konkurzu rodiny von Seydewitz. V roce 1721 se rozhodl všechny nemovitosti na pozemku přestavět na zámek a okolní zahrady. Přestavba byla navržena architektem Johanem Christophenem Knoffelem a všechny budovy měly být přestavěny ve stylu baroka. Pan Knoch si však panství dlouho neužil a už v roce 1744 z

Aleš Marek, 31.5. 2006
    August der Starke (August Silný)
    Výše uváděný "pan August Starken" je zřejmě kurfiřt Friedrich August I., řečený pro svou velkou fysickou sílu August Silný (August der Starke), nejvýznamnější barokní vládce Saska (1670–1733), jako polský volený král 1709–1733.
    Německo

Notice: Unknown: Skipping numeric key 40 in Unknown on line 0