Rozhledna na vrchu Výhon nad Židlochovicmi se širokým výhledem do okolí. Unikátní stavba z akátového dřeva vysoká necelých 18 metrů. Projekt zpracoval arch. Pavel Jura.
Akátová věž Výhon
Graficke pismenko Rozhledna na vrchu Výhon je unikátně konstrukčně řešené dílo kombinující beton, kov a dřevo. Vypracování projektu rozhledny se ujal architekt Ing. arch. Pavel Jura pro město Židlochovice. Celková výška rozhledny je bezmála 18 metrů, vyhlídková plošina je umístěna ve výšce 14,5 m nad terénem. Na vyhlídku vede celkem 76 schodů. Kam z rozhledny dohlédneme? Kóta Výhon s nadmořskou výškou 354,5 m spolu s výškou podesty vyhlídky rozhledny +14,5 m nám tvoří dohromady celkovou nadmořskou výšku 369,0 m n. m. Jako na dlani tu vidíme všechny obce jižně od Brna: Modřice, Tuřany s typickými věžemi poutního kostela, Chrlice s typickými obilními sily, Rajhrad s dvěma ...

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.