Balbínův pramen

Brněnské Ivanovice
Pramen je u frekventované silnice z Brněnských Ivanovic do centra Brna, mezi průmyslovou zástavbou v Kaštanové ulici. Malý koutek je vyhledávaným zdrojem vody i přesto, že jde o artézký vrt,surovou vodu,která je díky vyššímu obsahu iontů železa, manganu a plynného sirovodíku nevhodná pro běžné pití.
Altánek s pramenem
© Roman Řezáč 07/2004
Graficke pismenko Málokdo by asi hledal pramen nedaleko frekventované silnice z Brněnských Ivanovic do centra Brna, mezi průmyslovou zástavbou v Kaštanové ulici. Tento příjemný malý koutek je zdá se vyhledávaným zdrojem vody i přesto, že jde o artézký vrt, neupravenou surovou vodu, která je díky vyššímu obsahu iontů železa, manganu a plynného sirovodíku nevhodná pro běžné pití..

turistické

Za mírnou cenu 1,50 Kč za litr si lze v blízkém automatu (20 m od pítka) zakoupit i vodu upravenou ozonizací, tedy železa zbavenou. Za cenu 0,30 Kč je zde k mání i surová voda.
    MUDr. Ondřej Zahradníček, člen představenstva Obecního vodního družstva Balbínův pramen, 20.7. 2006

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)