Útes (206 m n. m.) na severozápadním pobřeží poloostrova Dingle v hrabství Kerry, 14 km severozápadně od města Dingle. Na vrcholu je zřícenina vojenské pozorovatelny z období 2. světové války. Překrásná vyhlídka na severní a západní pobřeží poloostrova a na souostroví Blasket.
Pohled na útes od SV
Graficke pismenko Sybil Point je útes na severozápadním pobřeží poloostrova Dingle v hrabství Kerry, přibližně 14 km severozápadně od města Dingle. Jeho nejvyšší bod je 206 m n. m. Na severozápadě padá téměř svisle do moře. Na jeho vrcholu je zřícenina vojenské pozorovatelny z druhé světové války – irská armáda odtud sledovala dění na moři. Signální věž zde ale stála už dřív, je vyznačena na starých mapách z 19. století.
Z útesu je nádherný výhled na severní a západní pobřeží poloostrova a na souostroví Blasket.
Přístup na vrchol útesu je po pěšině z osady Ballyoughteragh South. Vzdálenost je přibližně 2 km. Z vrcholu Sybil Point lze pokračovat vycházkou podél útesu na východ na sousední útesy Three Sisters (Tři sestry).
Pavel Semple, 24.2. 2013
    Array