Jednolodní barokní kostel sv. Maří Magdalény. Prvně kostel dřevěný z r. 1548, poté kostel kamenný z r. 1673. Dnešní podoba z l. 1731–46. Uvnitř oltářní obraz patronky, sochy sv. Víta a Jeronýma, boční oltáře a kazatelna, které pocházejí z r. 1740. Před kostelem stojí hřbitovní brána z téhož roku.
kostel od JZ
Graficke pismenko Předchůdcem dnešního kostela byl kostel dřevěný z roku 1548. Ze zprávy od Matěje ze Šonova (komorníka od úřadu desk zemských v Praze) se dovídáme o "kostelu vypáleném do gruntu". Roku 1673 byl postaven kostel kamenný. Jednalo se o třetí vystavění kostela (o druhém zmínka není). Dnešní podoba kostela je z let 1731–46. Socha sv. Víta a Jeronýma, oltářní obraz patronky kostela, boční oltáře a kazatelna se dochovaly právě z těchto let. Rok 1740 dal vznik hranolové hřbitovní bráně s bání krytou šindelem. Z roku 1793 se dochovala pozdně barokní kamenná kalvárie. Kostel je zasvěcen sv. Maří Magdaleně.
L.H. (podle orlickehory.net), 22.6. 2011

Časová osa