Skalná

Vildštejn

Komentáře, diskuse

Reagovat SERVIS INFO: REID: 14807
8.7.2015 17:19 Anna, Stupava
Hrad Vildstejn som navstivila spolu s priatelmi 4. jula 2015 a este stale tento napad (bol moj) lutujem. Za 90 Kc na osobu sme do rytierskeho salu mohli iba nahliadnut a na chodbe si precitat, co by sme tam videli, keby to nebolo \\\"za srankami\\\". Pan majitel (alebo niekto iny, arogantny) na nas neprimerane nakrical, kedze sme zakaz ignorovali, pripadal nam nelogicky. Do miestnosti sa totiž poriadne nahliadnut ani neda, je tam vela rohov a stlpov. Sme zanietenci ceskej historie, dovolim si povedat, ze ceske dejiny poznam lepsie ako samotni Cesi, precestovali sme uz vela pamiatok, ale taketo nieco nepoznam. Vzdy sa stretavam s ustretovostou a pochopenim pre moju vasen. I ked dobre chapem, co je ochrana majetku (napokon, ved vsade boli kamery), zaroven viem rozpoznat korektne spravanie, uctu k navstevnikovi a elementarnu slusnost. Keby som dopredu vedela, ako nam toto doobedie pokazi naladu a dojem zo Zapadnych Ciech, bola by som Vildstejn vynechala. Navyse ide o hrad, kde iba mury maju hodnotu (mozno este zopar drobnosti), inak je vsetko pseudo. A ked budem chciet iba zabavu, navstivim Disneyland, tam sa na zamku Sipkovej Ruzenky na historiu aspon nehraju, vsak pan majitel? Zaroven budem vediet, za co platim.
Navstevu neodporucam nikomu, su to peniaze vyhodene von oknom. O par hodin nam hrad Seeberg vsetko vynahradil. Skutocny skvost za rovnaku cenu.
Anna, Stupava
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14808
10.7.2015 13:56 Gabi z Bratislavy
Zial musim potvrdit, ze vsetko vyssie uvedene je pravda. Doposial sme boli vsade prijati milo a ustretovo, tak ako sa to na spravnych hostitelov patri no s takou hrubostou a aroganciou ako tu, sme sa v Cechach este nestretli..... takato negativna skusenost zial dokaze zanechat hodne hlboku stopu ... Pri porovnani s inymi pamiatkami, ktorych sme uz v Cechach navstivili skutocne hodne, tu za tych 90 Kc ozaj nie je poriadne co vidiet a ani do toho mala nie je mozny vstup a k tomu este bonus - hruby pristup ... Navstevu skutocne neodporucam, su to vyhodene peniaze! Gabi z Bratislavy
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14821
14.7.2015 10:37 Zora Přibylová
Na hradě jsme byli s vnoučaty, pro které to byl nevšední zážitek. Přístup, podání a výklad pana barmana byl velkolepý. Obzvláště hasičská technika, kterou si mohly děti ošahat, byla pro ně zajímavá a poutavá. Vězení v nich vzbudilo maličko strach, který rychle vyprchal lezením po maketě hradu, který stojí na nádvoří. K dovršení nevšedního zážitku byla malá zoo s popisem osudu některých zvířátek. Po prohlídce hradu jsme posvačili v místní restauraci vkusně dobově zařízené. Jako rodinný výlet pro děti ve věku 4 - 10 let vřele doporučuji i za tu cenu vstupného. Zora, Habartov
Reagovat SERVIS INFO: REID: 13307
29.11.2011 09:29
Hrad Vildštejn navštěvujeme s rodinnou vždy o prázdninách již devátým rokem. Rok od roku máme tedy možnost porovnávat jak postupuje jeho obnova ze zříceniny. Letos nás upoutala jak kovárna, tak muzeum vězenství na Vildštejně i vězení. Každým rokem je tu něco nového. Nechápu, že se tady řeší převážně restaurace . Ačkoliv se tam také pokaždé zastavíme a vždy si pochutnáme. Vypadá to tak jako kdyby tady zpunktoval tuto rozpravu nějaký zneuznaný kuchař, kterého tam propustili ( pročpak asi). No, nikdo není dokonalý.
Přesto všechno chováme k panu majiteli velký obdiv za třo co z té zříceniny udělal.
Pavel Pospíšil s rodinou.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12889
8.4.2011 09:43 Jaromír
Čtu co se tady píše a musím dát všem za pravdu, znal jsem dva kuchaře co tam dělali a vyprávěli takové hrůzy že se na to nakonec vybodly, majitel nerozumí ničemu než tržbě o kuchyni nemá ani páru a prej tam dělá nějaká ženská šéfkuchařku a ta by prej mohla dělat leda tak šéfkuchařku v koncentráku.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12884
7.4.2011 16:16 Emilie Rostoková
Předně bych ráda napsala aby se Stanislav Brachaj, bez urážky naučil psát, už dlouho jsem se tak nezasmála. Zdá se že se tady z celého hradu řeší hlavně jejich středověká kuchyn. Proč to píšu. Protože jejich středověkost nevychází ze středověkých pokrmů ale ze středověkých postupů. Byly jsme se tam najíst a nebudu tady vypisovat co kdo měl, jen dodám že máme také restauraci, ale kdy nám tohle naservíroval náš kuchař, jídlo plné dochucovacího prášku, tak mu ho nejdřív hodím na hlavu a pak dostane minutovou výpověd. Nevím kdo tam dělá šéfkuchaře, ale toho chlapa bych chtěla umlátit kuchařskou knihou až do bezvědomí. Děkuji za tuhle diskuzi, jak jsem to četla od začátku tak se tady kuchyn vůbec neřešila. Pak přišel jeden dotaz na tohle téma a spustil lavinu. Majitel bys si z toho měl vzít vážné ponaučení. Hrad bude mít stále nový přísun nových a nových hostů, návštěvníků a tedy logicky i strávníků, ale chovat se k nim takto macešsky. Děkuji za možnost sem ted napsat, držela jsem to v sobě už od placení toho blevajzu. Omlouvám se za to slovo.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12883
7.4.2011 15:59 Emilie Rostoková
Předně bych ráda napsala aby se Stanislav Brachaj, bez urážky naučil psát, už dlouho jsem se tak nezasmála. Zdá se že se tady z celého hradu řeší hlavně jejich středověká kuchyn. Proč to píšu. Protože jejich středověkost nevychází ze středověkých pokrmů ale ze středověkých postupů. Byly jsme se tam najíst a nebudu tady vypisovat co kdo měl, jen dodám že máme také restauraci, ale kdy nám tohle naservíroval náš kuchař, jídlo plné dochucovacího prášku, tak mu ho nejdřív hodím na hlavu a pak dostane minutovou výpověd. Nevím kdo tam dělá šéfkuchaře, ale toho chlapa bych chtěla umlátit kuchařskou knihou až do bezvědomí. Děkuji za tuhle diskuzi, jak jsem to četla od začátku tak se tady kuchyn vůbec neřešila. Pak přišel jeden dotaz na tohle téma a spustil lavinu. Majitel bys si z toho měl vzít vážné ponaučení. Hrad bude mít stále nový přísun nových a nových hostů, návštěvníků a tedy logicky i strávníků, ale chovat se k nim takto macešsky. Děkuji za možnost sem ted napsat, držela jsem to v sobě už od placení toho blevajzu. Omlouvám se za to slovo.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12873
6.4.2011 10:52 Marie Malíková
To co tady čtu je i moje zkušenost, kuchyn je tam vážně hrozná, ale takových míst se najde v ČR víc ne?
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12869
5.4.2011 16:29 Jana Rychetská
Osobně jsem tam nebyla, ale známá mi říkala že se tam moc dobře nenajedly.A že se tady rozebírá zrovna kuchyn? Hrad je to pěkný ne? Říkala že chtěla olivový olej na salát a oni ho prý neměli. A zdá se že ten olej co tady o něm píšete že v něm byl osmažen i ten řízek kamarádky co si ho tam dala:=) smrděl prý rybynou,když to dělaj všechno v jednom? aspon ušetří:=) Už je nechte a nekritizujte, se jděte najíst jinam,co. Nafotte hrad a dradá.=) Mějte se všichni vyznavaši českého krásna.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12863
5.4.2011 12:12
paní Markéta má pravdu, ty kouřící kreatury jsem tam viděl taky,risknul jídlo a dopadlo to taky podobně.Měl jsem tam jakýsi špíz, už nevím jak se to jídlo jmenovalo,byl to obří špíz, evidentně rozmražen a ohřátý. Je to velký masový špíz a chápu že by se jako minutka nedal udělat za pár minut,proto ale nemusím přece jíst buhvíkdy upečený,pak zamražený a po buhvíkolika dnech rozmražený a znova ohřátý špíz,už nikdy, prostředek masa byl ledový,když tomu přičtu že to bylo uděláno nevím kolik dní předtím, jsem rád že jsem něco nedostal
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12862
5.4.2011 12:10
paní Markéta má pravdu, ty kouřící kreatury jsem tam viděl taky,risknul jídlo a dopadlo to taky podobně.Měl jsem tam jakýsi špíz, už nevím jak se to jídlo jmenovalo,byl to obří špíz, evidentně rozmražen a ohřátý. Je to velký masový špíz a chápu že by se jako minutka nedal udělat za pár minut,proto ale nemusím přece jíst buhvíkdy upečený,pak zamražený a po buhvíkolika dnech rozmražený a znova ohřátý špíz,už nikdy, prostředek masa byl ledový,když tomu přičtu že to bylo uděláno nevím kolik dní předtím, jsem rád že jsem něco nedostal
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12854
4.4.2011 15:29 Markéta Plašilová
-jako plusy bych určitě napsala prostředí, ikdyž vidět zjevně personál hradu jak kouří u vstupu do restaurace, není bůh ví co, milé je ale to mino zoo co tam mají, dodává to hradu příjemnou atmosféru, interiér restaurace byl rovněž pěkný a servírky velmi úslužné
-co mi s manželem ale opravdu nesedlo je menu restaurace a konkrétně ryby, měla jsem pstruha a manžel candáta na přírodní způsob, obojí však bylo zjevně uděláno v jedné fritéze, popravdě strčit candáta do fritézy je hodně velká drzost, jídlo stálo s přílohou přes dvěstě korun a candát byl nacucky a tekl z něj fritovací olej s ´´vůní´´ po hranolkách. Chápu že bylo téměř plno,ale určitá profesionalita by neuškodila, jidlo jsme nesnědli,zaplatily a šli se najíst jinam
-na hrad se ještě někdy určitě podívat půjdeme ale od děvčat co jsme nejdřív viděli kouřit před restaurací si už určitě nic objednávat nebudeme
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14016
29.4.2013 20:36 Simona
Na hrad, konkrétně do restaurace, chodíme pravidelně už několik let a vždy jsme si velmi pochutnali ( i na rybách, které tam podávají ). Menu restaurace je tak rozsáhlé, že si musí vybrat každý, klidně si můžete dát každý den v měsíci něco jiného. Tak co dodat, někdo tady asi má talent na kritizování a patent na dokonalost............. PS: v ČR kouří cca. 26% obyvatel, tak se smiřte s tím, že asi ještě někde nějaké kuřáky potkáte !
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12071
30.3.2010 14:47 Anna Hladíková
Abych jen nekritizovala, oceňuji boj o turisty - ať už muzei, zvířecími koutky, taK otvírací dobou - najít mimo sezonu otevřený hrad není až tak běžné...
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12069
30.3.2010 14:39 Anna Hladíková
Hradní restaurace je příjemná, muzeum je dobrá slátanina všeho možného, ale proč ne - těch 25,- Kč za to každý rád dá jako příspěvek na další opravy... osobně mi chyběla nějaká cedule s historicko-stavebním vývojem hradu... některé části rekonstrukce by památkáři zcela jistě neschválili. Ale fandím a držím palce, každá snaha o záchranu památky se cení. Vím, o čem mluvím, sama se v památkové péči tak trochu angažuji...
Reagovat SERVIS INFO: REID: 10672
13.12.2008 23:40 roman
bylo by lepší spřístupnit všechny místnosti v celém hradě, lidé by se mohli kouknout jak celý hrad vypadá zevnitř
Reagovat SERVIS INFO: REID: 11404
23.5.2009 19:12 Miroslav Pumr
Už je zpřístupněno prvé a druhé patro hradu.V druhém patře je navíc muzeum hasičské techniky .Sledujte www.vildstejn.cz .
Reagovat SERVIS INFO: REID: 10820
21.1.2009 18:55 M.Pumr
Mohu Vás ujistit, že se na tom opravdu pracuje. V létě tohoto roku se budete moci podívat až do druhého patra hradu.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 1153
10.5.2006 00:00
Kromě hospody ve ,,středověkém´´ stylu je tu ještě malé muzeum. V něm jsou vystaveny vykopávky, které byly nalezeny při opravě hradu. Kromě toho je tu také model hradu od Z. Buchteleho, nějáký oltář (nejpíš původní vybavení hradní kaple), lebka Johanky Trautenbergové z Vildštejna a obrazy místních umělců.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 649
1.2.2005 00:00
Celý hrad byl předělán na restauraci, což mě opravdu naštvalo. Je přístupný v otevíracích hodinách restaurace.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 11114
16.3.2009 21:25 lída
Před napsáním ostrých slov doporučuji navštívit některé rozpadající se památky které neměly to štěstí že se jich ujal schopný člověk. Fandím lidem kteří nejen kritizují a zpackají kde co, ale díky kterým mohu strávit příjemné chvíle v krásné zemi. lída
Reagovat SERVIS INFO: REID: 9191
27.2.2008 21:56 Martin Martinásek
Proč, Vážený, Vás to naštvalo? Chtěl jste si ho koupit? Buďme rádi, že je aspoň částečně přístupný, zřejmě by se jinak rozpadl stejně jako řada jiných. A navíc se tam dobře vaří.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 186
19.11.2002 00:00
Vildštejn není tvrzí, ale románským hradem. V rámci pozdějších přestaveb zmizelo původní nádvoří jádra a proto dnes působí dojmem jedné budovy - na způsob tvrze. Hrad byl založen okolo roku 1200, je jedním z nejzachovalejších románských hradů u nás. Vznikl tedy v době, kdy Chebsko nebylo ještě součástí českého státu.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14807
8.7.2015 17:19 Anna, Stupava
Hrad Vildstejn som navstivila spolu s priatelmi 4. jula 2015 a este stale tento napad (bol moj) lutujem. Za 90 Kc na osobu sme do rytierskeho salu mohli iba nahliadnut a na chodbe si precitat, co by sme tam videli, keby to nebolo \\\"za srankami\\\". Pan majitel (alebo niekto iny, arogantny) na nas neprimerane nakrical, kedze sme zakaz ignorovali, pripadal nam nelogicky. Do miestnosti sa totiž poriadne nahliadnut ani neda, je tam vela rohov a stlpov. Sme zanietenci ceskej historie, dovolim si povedat, ze ceske dejiny poznam lepsie ako samotni Cesi, precestovali sme uz vela pamiatok, ale taketo nieco nepoznam. Vzdy sa stretavam s ustretovostou a pochopenim pre moju vasen. I ked dobre chapem, co je ochrana majetku (napokon, ved vsade boli kamery), zaroven viem rozpoznat korektne spravanie, uctu k navstevnikovi a elementarnu slusnost. Keby som dopredu vedela, ako nam toto doobedie pokazi naladu a dojem zo Zapadnych Ciech, bola by som Vildstejn vynechala. Navyse ide o hrad, kde iba mury maju hodnotu (mozno este zopar drobnosti), inak je vsetko pseudo. A ked budem chciet iba zabavu, navstivim Disneyland, tam sa na zamku Sipkovej Ruzenky na historiu aspon nehraju, vsak pan majitel? Zaroven budem vediet, za co platim.
Navstevu neodporucam nikomu, su to peniaze vyhodene von oknom. O par hodin nam hrad Seeberg vsetko vynahradil. Skutocny skvost za rovnaku cenu.
Anna, Stupava
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14808
10.7.2015 13:56 Gabi z Bratislavy
Zial musim potvrdit, ze vsetko vyssie uvedene je pravda. Doposial sme boli vsade prijati milo a ustretovo, tak ako sa to na spravnych hostitelov patri no s takou hrubostou a aroganciou ako tu, sme sa v Cechach este nestretli..... takato negativna skusenost zial dokaze zanechat hodne hlboku stopu ... Pri porovnani s inymi pamiatkami, ktorych sme uz v Cechach navstivili skutocne hodne, tu za tych 90 Kc ozaj nie je poriadne co vidiet a ani do toho mala nie je mozny vstup a k tomu este bonus - hruby pristup ... Navstevu skutocne neodporucam, su to vyhodene peniaze! Gabi z Bratislavy
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14821
14.7.2015 10:37 Zora Přibylová
Na hradě jsme byli s vnoučaty, pro které to byl nevšední zážitek. Přístup, podání a výklad pana barmana byl velkolepý. Obzvláště hasičská technika, kterou si mohly děti ošahat, byla pro ně zajímavá a poutavá. Vězení v nich vzbudilo maličko strach, který rychle vyprchal lezením po maketě hradu, který stojí na nádvoří. K dovršení nevšedního zážitku byla malá zoo s popisem osudu některých zvířátek. Po prohlídce hradu jsme posvačili v místní restauraci vkusně dobově zařízené. Jako rodinný výlet pro děti ve věku 4 - 10 let vřele doporučuji i za tu cenu vstupného. Zora, Habartov
Reagovat SERVIS INFO: REID: 13307
29.11.2011 09:29
Hrad Vildštejn navštěvujeme s rodinnou vždy o prázdninách již devátým rokem. Rok od roku máme tedy možnost porovnávat jak postupuje jeho obnova ze zříceniny. Letos nás upoutala jak kovárna, tak muzeum vězenství na Vildštejně i vězení. Každým rokem je tu něco nového. Nechápu, že se tady řeší převážně restaurace . Ačkoliv se tam také pokaždé zastavíme a vždy si pochutnáme. Vypadá to tak jako kdyby tady zpunktoval tuto rozpravu nějaký zneuznaný kuchař, kterého tam propustili ( pročpak asi). No, nikdo není dokonalý.
Přesto všechno chováme k panu majiteli velký obdiv za třo co z té zříceniny udělal.
Pavel Pospíšil s rodinou.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12889
8.4.2011 09:43 Jaromír
Čtu co se tady píše a musím dát všem za pravdu, znal jsem dva kuchaře co tam dělali a vyprávěli takové hrůzy že se na to nakonec vybodly, majitel nerozumí ničemu než tržbě o kuchyni nemá ani páru a prej tam dělá nějaká ženská šéfkuchařku a ta by prej mohla dělat leda tak šéfkuchařku v koncentráku.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12884
7.4.2011 16:16 Emilie Rostoková
Předně bych ráda napsala aby se Stanislav Brachaj, bez urážky naučil psát, už dlouho jsem se tak nezasmála. Zdá se že se tady z celého hradu řeší hlavně jejich středověká kuchyn. Proč to píšu. Protože jejich středověkost nevychází ze středověkých pokrmů ale ze středověkých postupů. Byly jsme se tam najíst a nebudu tady vypisovat co kdo měl, jen dodám že máme také restauraci, ale kdy nám tohle naservíroval náš kuchař, jídlo plné dochucovacího prášku, tak mu ho nejdřív hodím na hlavu a pak dostane minutovou výpověd. Nevím kdo tam dělá šéfkuchaře, ale toho chlapa bych chtěla umlátit kuchařskou knihou až do bezvědomí. Děkuji za tuhle diskuzi, jak jsem to četla od začátku tak se tady kuchyn vůbec neřešila. Pak přišel jeden dotaz na tohle téma a spustil lavinu. Majitel bys si z toho měl vzít vážné ponaučení. Hrad bude mít stále nový přísun nových a nových hostů, návštěvníků a tedy logicky i strávníků, ale chovat se k nim takto macešsky. Děkuji za možnost sem ted napsat, držela jsem to v sobě už od placení toho blevajzu. Omlouvám se za to slovo.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12883
7.4.2011 15:59 Emilie Rostoková
Předně bych ráda napsala aby se Stanislav Brachaj, bez urážky naučil psát, už dlouho jsem se tak nezasmála. Zdá se že se tady z celého hradu řeší hlavně jejich středověká kuchyn. Proč to píšu. Protože jejich středověkost nevychází ze středověkých pokrmů ale ze středověkých postupů. Byly jsme se tam najíst a nebudu tady vypisovat co kdo měl, jen dodám že máme také restauraci, ale kdy nám tohle naservíroval náš kuchař, jídlo plné dochucovacího prášku, tak mu ho nejdřív hodím na hlavu a pak dostane minutovou výpověd. Nevím kdo tam dělá šéfkuchaře, ale toho chlapa bych chtěla umlátit kuchařskou knihou až do bezvědomí. Děkuji za tuhle diskuzi, jak jsem to četla od začátku tak se tady kuchyn vůbec neřešila. Pak přišel jeden dotaz na tohle téma a spustil lavinu. Majitel bys si z toho měl vzít vážné ponaučení. Hrad bude mít stále nový přísun nových a nových hostů, návštěvníků a tedy logicky i strávníků, ale chovat se k nim takto macešsky. Děkuji za možnost sem ted napsat, držela jsem to v sobě už od placení toho blevajzu. Omlouvám se za to slovo.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12873
6.4.2011 10:52 Marie Malíková
To co tady čtu je i moje zkušenost, kuchyn je tam vážně hrozná, ale takových míst se najde v ČR víc ne?
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12869
5.4.2011 16:29 Jana Rychetská
Osobně jsem tam nebyla, ale známá mi říkala že se tam moc dobře nenajedly.A že se tady rozebírá zrovna kuchyn? Hrad je to pěkný ne? Říkala že chtěla olivový olej na salát a oni ho prý neměli. A zdá se že ten olej co tady o něm píšete že v něm byl osmažen i ten řízek kamarádky co si ho tam dala:=) smrděl prý rybynou,když to dělaj všechno v jednom? aspon ušetří:=) Už je nechte a nekritizujte, se jděte najíst jinam,co. Nafotte hrad a dradá.=) Mějte se všichni vyznavaši českého krásna.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12863
5.4.2011 12:12
paní Markéta má pravdu, ty kouřící kreatury jsem tam viděl taky,risknul jídlo a dopadlo to taky podobně.Měl jsem tam jakýsi špíz, už nevím jak se to jídlo jmenovalo,byl to obří špíz, evidentně rozmražen a ohřátý. Je to velký masový špíz a chápu že by se jako minutka nedal udělat za pár minut,proto ale nemusím přece jíst buhvíkdy upečený,pak zamražený a po buhvíkolika dnech rozmražený a znova ohřátý špíz,už nikdy, prostředek masa byl ledový,když tomu přičtu že to bylo uděláno nevím kolik dní předtím, jsem rád že jsem něco nedostal
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12862
5.4.2011 12:10
paní Markéta má pravdu, ty kouřící kreatury jsem tam viděl taky,risknul jídlo a dopadlo to taky podobně.Měl jsem tam jakýsi špíz, už nevím jak se to jídlo jmenovalo,byl to obří špíz, evidentně rozmražen a ohřátý. Je to velký masový špíz a chápu že by se jako minutka nedal udělat za pár minut,proto ale nemusím přece jíst buhvíkdy upečený,pak zamražený a po buhvíkolika dnech rozmražený a znova ohřátý špíz,už nikdy, prostředek masa byl ledový,když tomu přičtu že to bylo uděláno nevím kolik dní předtím, jsem rád že jsem něco nedostal
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12854
4.4.2011 15:29 Markéta Plašilová
-jako plusy bych určitě napsala prostředí, ikdyž vidět zjevně personál hradu jak kouří u vstupu do restaurace, není bůh ví co, milé je ale to mino zoo co tam mají, dodává to hradu příjemnou atmosféru, interiér restaurace byl rovněž pěkný a servírky velmi úslužné
-co mi s manželem ale opravdu nesedlo je menu restaurace a konkrétně ryby, měla jsem pstruha a manžel candáta na přírodní způsob, obojí však bylo zjevně uděláno v jedné fritéze, popravdě strčit candáta do fritézy je hodně velká drzost, jídlo stálo s přílohou přes dvěstě korun a candát byl nacucky a tekl z něj fritovací olej s ´´vůní´´ po hranolkách. Chápu že bylo téměř plno,ale určitá profesionalita by neuškodila, jidlo jsme nesnědli,zaplatily a šli se najíst jinam
-na hrad se ještě někdy určitě podívat půjdeme ale od děvčat co jsme nejdřív viděli kouřit před restaurací si už určitě nic objednávat nebudeme
Reagovat SERVIS INFO: REID: 14016
29.4.2013 20:36 Simona
Na hrad, konkrétně do restaurace, chodíme pravidelně už několik let a vždy jsme si velmi pochutnali ( i na rybách, které tam podávají ). Menu restaurace je tak rozsáhlé, že si musí vybrat každý, klidně si můžete dát každý den v měsíci něco jiného. Tak co dodat, někdo tady asi má talent na kritizování a patent na dokonalost............. PS: v ČR kouří cca. 26% obyvatel, tak se smiřte s tím, že asi ještě někde nějaké kuřáky potkáte !
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12071
30.3.2010 14:47 Anna Hladíková
Abych jen nekritizovala, oceňuji boj o turisty - ať už muzei, zvířecími koutky, taK otvírací dobou - najít mimo sezonu otevřený hrad není až tak běžné...
Reagovat SERVIS INFO: REID: 12069
30.3.2010 14:39 Anna Hladíková
Hradní restaurace je příjemná, muzeum je dobrá slátanina všeho možného, ale proč ne - těch 25,- Kč za to každý rád dá jako příspěvek na další opravy... osobně mi chyběla nějaká cedule s historicko-stavebním vývojem hradu... některé části rekonstrukce by památkáři zcela jistě neschválili. Ale fandím a držím palce, každá snaha o záchranu památky se cení. Vím, o čem mluvím, sama se v památkové péči tak trochu angažuji...
Reagovat SERVIS INFO: REID: 10672
13.12.2008 23:40 roman
bylo by lepší spřístupnit všechny místnosti v celém hradě, lidé by se mohli kouknout jak celý hrad vypadá zevnitř
Reagovat SERVIS INFO: REID: 11404
23.5.2009 19:12 Miroslav Pumr
Už je zpřístupněno prvé a druhé patro hradu.V druhém patře je navíc muzeum hasičské techniky .Sledujte www.vildstejn.cz .
Reagovat SERVIS INFO: REID: 10820
21.1.2009 18:55 M.Pumr
Mohu Vás ujistit, že se na tom opravdu pracuje. V létě tohoto roku se budete moci podívat až do druhého patra hradu.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 1153
10.5.2006 00:00
Kromě hospody ve ,,středověkém´´ stylu je tu ještě malé muzeum. V něm jsou vystaveny vykopávky, které byly nalezeny při opravě hradu. Kromě toho je tu také model hradu od Z. Buchteleho, nějáký oltář (nejpíš původní vybavení hradní kaple), lebka Johanky Trautenbergové z Vildštejna a obrazy místních umělců.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 649
1.2.2005 00:00
Celý hrad byl předělán na restauraci, což mě opravdu naštvalo. Je přístupný v otevíracích hodinách restaurace.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 11114
16.3.2009 21:25 lída
Před napsáním ostrých slov doporučuji navštívit některé rozpadající se památky které neměly to štěstí že se jich ujal schopný člověk. Fandím lidem kteří nejen kritizují a zpackají kde co, ale díky kterým mohu strávit příjemné chvíle v krásné zemi. lída
Reagovat SERVIS INFO: REID: 9191
27.2.2008 21:56 Martin Martinásek
Proč, Vážený, Vás to naštvalo? Chtěl jste si ho koupit? Buďme rádi, že je aspoň částečně přístupný, zřejmě by se jinak rozpadl stejně jako řada jiných. A navíc se tam dobře vaří.
Reagovat SERVIS INFO: REID: 186
19.11.2002 00:00
Vildštejn není tvrzí, ale románským hradem. V rámci pozdějších přestaveb zmizelo původní nádvoří jádra a proto dnes působí dojmem jedné budovy - na způsob tvrze. Hrad byl založen okolo roku 1200, je jedním z nejzachovalejších románských hradů u nás. Vznikl tedy v době, kdy Chebsko nebylo ještě součástí českého státu.
Branka na Krumlově.
Branka na Krumlově.
A. Sedláček III