Suchý vrch je přírodní rezervace nedaleko Vrbna pod Pradědem. Má rozlohu 49,56 ha a leží v nadmořské výšce 680–941 m.
na vrcholu Suchého vrchu
Graficke pismenko Na Suchý vrch se dostaneme nejlépe z parkoviště u autobusové zástavky Vrbno pod Pradědem - Mnichov kolem chaty Sněženka lesní asfaltovou silničkou, první odbočkou doprava do lesa a pak pořád vzhůru, až narazíme na kamenné moře na vrcholu Suchého vrchu. Z parkoviště je to asi 2 km.
Zuzana Holasová , 11.7. 2010

historie

Na jihovýchodním svahu Suchého vrchu je obnaženo kamenné moře devonského stáří s nálezy fosilií s převahou hlavonožců a ramenonožců, je to významné paleontologické naleziště. Kamenné moře je z části druhotně zalesněno smrkem, modřínem a jedlí, s příměsí jeřábu a břízy z přirozeného náletu. Zajímavostí je výskyt plazivé formy smrku a původního porostu borovice lesní. V současné době je rezervace částečně oplocena z důvodu ochrany přirozeného

Zuzana Holasová , čerpáno z informační tabule na hranici rezervace, 11.7. 2010