Moje místa 0
Zemědělský dvůr založený kolem roku 1851 hrabětem Wladimírem Mitrovským. Čtyřkřídlý dvůr sloužil jako zemědělské zázemí pro panství Sokolnice.
hlavní reprezentativní budova

Sokolnice – dvůr Wladimírov

Graficke pismenko Zemědělský dvůr zřejmě založený kolem roku 1851 Hrabětem Wladimírem Mitrovským z Mitrovic a Nemyšle. Tento čtyřkřídlý dvůr má hlavní patrovou budovu správce, s okrovou fasádou se zvonicí, pod ní je litinový erb habat Mitrovských na knížecím plášti s hraběcí korunkou, pod ním jméno majitele a zakladatele z litinových písmen Wladimírov a 3 křídla sloužící jako hospodářské budovy. Rozloha dvora a pozemků je 13587,00 m2. Tento dvůr dříve dle výpisu obývalo 32 lidí vyznání katolického. V současnosti dvůr silně chátrá a je veřejnosti nepřístupný, bydlí v něm rodina, dříve byl pod správou místního JZD.
Jaromír Schoffer , 15.4. 2010