Moje místa 0
Areál dřívější panské cihelny s pozůstatky některých budov. Za cihelnou bylo težiště hlíny. Do závodu byla zavedena železniční vlečka.
Pohled na hlavní vstupní bránu do cihelny
Graficke pismenko Obec Sokolnice je velice dobře dostupná vlakem, autobusem, autem i na kole. Nádraží vlakové je vzdálené asi 1km. V okolí jsou i tyto památky: sýpka, zámek, bývalý areál cukrovaru, pivovar. Také je zde dostupná Mohyla míru s museem a hospodou asi 1,5km. V obci je také několik hospod, kousek od sýpky je hospoda na bednárně.
Jaromír Schoffer , 16.5. 2010

cihelna Sokolnice
    Budovy cihelny byly zbudovány hrabaty Mitrovskými z Mitrovic a Nemyšle, majitelů vícero statků a panství Sokolnického. Dnes je výroba zrušena a budovy se postupně rozpadají. Za cihelnou bylo težiště hlíny. Do závodu byla zavedena vlečka, která vedla i do cukrovaru, a z něj na telnickosokolnické nádraží. V Sokolnicích měla vrchnost zámek, pivovar, koželužnu, cihelnu, bažantnici a chmelnici, u Horákova hájenství, jež ročně dávalo 1200 sáhů dříví

Jaromír Schoffer , 21.1. 2010