Bečovský farní kostel postavený 1763–7 dle plánů F. Pöperleho na místě gotické stavby, zničené požárem roku 1760. Horní část věže podle původních plánů postavena 1885. Po roce 1945 zchátral, probíhají nejnutnější opravy.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 08/2009
Graficke pismenko Kostel stojí v horní části ostrohu, na kterém se nachází středověké městečko. Parkování je možné u kostela (na náměstí placené), železniční stanice Bečov nad Teplou (tratě Karlovy Vary dolní nádraží - Mariánské Lázně a Rakovník - Bečov nad Teplou) asi 500 m jihozápadně. Stanice autobusů asi 500 m severovýchodně.
Kostel je přístupný během bohoslužeb, pravidelně v neděli od 14.00.

Kostel svatého Jiří v Bečově nad Teplou
    Bečovský farní kostel postavený v letech 1763–67 dle plánů F. Pöperleho na místě gotické stavby, zničené požárem roku 1760. Původně zde snad stála celní stanice, vzniklá před stavbou hradu. Horní část věže byla podle původních plánů postavena roku 1885 J. Schobertem. Po roce 1945 zchátral, probíhají nejnutnější opravy. Uvnitř hodnotné pozdně barokní zařízení, nesoucí rovněž stopy chátrání. Součástí areálu je i barokní fara jižně od kostela, v

Ivan Grisa, dle Emanuel Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977, 29.8. 2009

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)