Původně románský, patrně vlastnický kostel z konce 12. stol. byl zásadně přestavěn v letech 1726–8 zřejmě podle projektu O. Broggia za probošta Josefa Míky, sakristie 1769. Slouží jako hřbitovní, roku 2008 oprava většiny pláště.
Kostel od severovýchodu
Graficke pismenko Kostel svatých Petra a Pavla stojí na severním okraji Doksan, od obce a bývalého kláštera jej odděluje bývalý cukrovar. Příjezd po silnici II/608, u trafostanice odbočkou k západu. Nejbližší autobusová zastávka Doksany, zámek asi 400 m jižně, nejbližší železniční zastávka Hrdly na trati Praha - Děčín asi 3,5 km severně.
Ivan Grisa , 20.12. 2008

Kostel svatých Petra a Pavla v Doksanech
    Kostel svatých Petra a Pavla pochází z konce 12. století. Byl zřejmě součástí panského sídla (doložena tribuna), snad knížecího, založeného společně s klášterem. Po jeho zániku se stal hřbitovním. Po poškození za husitských válek opraven. V letech 1726–28 došlo k zásadní přestavbě objektu, patrně podle projektu O. Broggia. Z původního kostela zůstala zachována věž a přilehlá část původní lodi, ze které byl vybouráním tribuny zřízen presbytář.

Ivan Grisa, dle katalogu k výstavě Oktavián Broggio 1670 - 1742, Severočeská galerie Litoměřice 1992, 20.12. 2008

Litoměřice  (LT)
    Doksany