Moje místa 0
Barokní cihlová boží muka na čtvercové základně. Pilíř s mírnou entazí (mírně se zužuje a je nepatrně vypuklý) je zakončen dvěma římsami. V horní části jsou mělké niky, pilíř je zastřešen střechou ve tvaru čtyřbokého stanu, zakončenou dvouramenným kovovým křížem. Památkově chráněna od roku 1968.
© Milan Caha 04/2013
Graficke pismenko Malou obcí se 140 obyvateli, která leží mimo železnici i turistické značky, prochází jen silnice III. třídy spojující Budišov a Velké Meziříčí. Boží muka se nacházejí jihozápadně od obce při silnici na Budišov.
22.2. 2019

historie

Čtyřboká barokní cihlová boží muka na čtvercové základně. Boží muka mají nízkou mírně širší podezdívku, čtyřboký pilíř s mírnou entazí (pilíř se směrem vzhůru mírně zužuje a je nepatrně vypuklý do soudkovitého tvaru) je zakončen dvěma římsami. V horní části pilíře jsou mělké niky, pilíř je zastřešen střechou ve tvaru čtyřbokého stanu. Na jejím vrcholu je dvouramenný kovový kříž. Boží muka jsou památkově chráněna od roku 1968.