Hrady.cz
Rozhledna (12 m, 589 m n. m.) byla postavena r. 1908 Spolkem německých turistů. Z finančních důvodů přerušen pův. stavební plán (projekt A. Möller) 16 m vysoké rozhledny s restaurací a kamenný základ byl doplněn kovovou konstrukcí. Na poč. našeho stol. ve velmi špatném stavu. R. 2010 byla opravena.
Graficke pismenko Rozhledna na zalesněném čedičovém vrchu je v současné době ve velmi špatném technickém stavu. Původně se rozhledna jmenovala po císaří Františku Josefovi. Výhled z rozhledny je skutečně mizerný a výstup života nebezpečný.
22.8. 2004

turistické

Rozhledna na Kohoutu je opravená, včetně nových kovových konstrukcí a také masívní mříže se dvěma zámky ve vchodu. Rozhled se moc nezlepšil, nejbližší stromy jsou vykáceny, ale až naroste listí, bude to horší. Cesta na vrchol je z Benešova dobře značená obnovenou modrou značkou, ale bez směrovek a kilometráže. Jít od Valkeřic vyžaduje detektivní čuch, jen místy je znát staré, ale zamazané značení. Na současné mapě České středohoří - východ

Stanislav Nykl , 6.3. 2011