Hrady.cz
Budovu fary nechal v r. 1784 vystavěna na místě starší stavby děkan Josef Mareš. Přes pozdní dobu vzniku se jedná o ukázku formálně čistého pozdně barokního stavebního slohu. Památkově chráněná budova s mansardovou střechou a trojúhelníkovým štítem je doplněna třemi křídly hospodářských budov.
© Milan Caha 10/2012
Graficke pismenko Budovu fary nechal v roce 1784 vystavěna na místě starší stavby zdejší děkan Josef Mareš. Přes pozdní dobu vzniku se jedná o ukázku formálně čistého pozdně barokního stavebního slohu. Mohutná budova s mansardovou střechou a trojúhelníkovým štítem je doplna třemi křídly hospodářských budov. Celý komplex doplňuje vstup na starý hřbitov, s farou sousedící. Fara je památkově chráněná.