Hrady.cz
Boží muka, označovaná též jako morový sloup, pocházejí ze 17. století, pravděpodobně z doby před rokem 1685. Na čtyřbokém podstavci stojí mohutný obílený válcový dřík, na něm je čtyřboká kaplička zakončená dvojitým křížem. V mělkých nikách jsou mozaiky světců, vytvořené snad ve 20.století.
© Milan Caha 11/2011
Graficke pismenko Boží muka, označovaná též jako morový sloup, pocházejí ze 17. století, pravděpodobně z doby před rokem 1685. Tomu nasvědčuje fakt, že jsou s vysokou pravděpodobností zachycena na panoramatu Vyšehradu od F. van Ouden-Allena. Na čtyřbokém podstavci stojí mohutný obílený válcový dřík, na něm je čtvercový plinth (deska pod kapličkou) a na něm čtyřboká kaplička zakončená stříškou a dvojitým křížem. V mělkých nikách jsou mozaiky světců, pravděpodobně pocházející ze 20.století.