Původní středověký kostel sv. Petra a Pavla z 13. století nahrazen r. 1733 barokní novostavbou, věž přestavěna a výrazně zvýšena r. 1899. V současnosti je věž vybavena elektronickou zvonkohrou. Kolem kostela se nachází hřbitov, ohrazený zdí s kamenným portálem se sochou Panny Marie z r. 1733.
kostel
Graficke pismenko Kostel je původně stavěn v gotickém stylu v době vzniku obce – roku 1258. Fara fungovala od konce 50. let 12. století. První rekonstrukce proběhla roku 1733. Z tohoto roku je též současná podoba kostela. V roce 1801 poškodil silný vítr věž, která byla následně opravena a zvýšena o 26 metrů. Na vrcholu je instalována zvonkohra, která hraje každou hodinu melodii lidové hudby.
V kostele je rozmístěno několik obrazů z poloviny 18. století. Nejzajímavějším je nejspíše oltářní obraz se sv. Pavlem, který uzdravuje nemocné. Další zajímavostí je například osmiboká křtitelnice z kamene z 15. století.
Kolem kostela se nachází hřbitov. Je zde socha Panny Marie z roku 1733.
V roce 2007 proběhla částečná obnova střechy.