Torzo barokního dvojkřídlého zámku z 2. pol. 17. stol. Od r. 1799 sídlo správy panství. Kolem r. 1853 přestavěn na sýpku a byty. V pol. 20. let 20. stol. majiteli T. a M. Dytrichovi. Po 1948 majetkem JZD, které zbořilo Z křídlo a J výrazně zmodernizovalo. V 90. l. zrestituován a zřízen autoservis.
První zmínka o vsi je z roku 1349, kdy zde měli majetky strýc a synovec Jaroš a Kojata. Tvrz vznikla až na konci 16. století a pravděpodobně ji nechal vystavět Bohuslav ml. Janauer ze Strachnova, který ji v roce 1589 prodává Matyáši Šmerhovskému z Lidkovic. Před rokem 1619 získává Vícemilice Zikmund Martinovský z Rozseče. Po něm je dědí Dorota Martinovská, která je v roce 1632 prodává Marianě Larishové ze Lhoty. Dále se zde rychle střídali majitelé – do roku 1679 Chorynští z Ledské, Říkovští z Dobrčic, 1704–1731 Bravanští z Chobřan, 1731–1747 Žalkovští ze Žalkovic, v letech 1747–1749 Antonín Josef a Karel Josef Zeno z Dannhausu, v období 1749–1770 Přepyští z Rychmburka. V druhé polovině 17. století byla tvrz přestavěna na barokní zámek. V roce 1799 získává Vícemilice koupí od Terezie Pražmové Alois ...
Petr Nožička, čerpáno z: František Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezka, Šmíra-Print s.r.o. 2015, Kol.aut., Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I., Jižní Morava, Nakladatelství Svoboda, Praha 1981, 22.4. 2015
    Jihomoravský kraj,  Vyškov  (VY), Vícemilice