Rokokový zámek je v současné době v rekonstrukci. Byl původně vrchnostenským sídlem postaveným kolem r.1650. Ve druhé pol. 18. stol. rokokově přestavěn. Zámek má terasovité zahrady a bohatý soubor barokních soch.
Zámek patří k nejvýznamnějším rokokovým stavbám v Čechách. Od roku 1997 prochází celkovou rekonstrukcí. Veřejnosti budou v letošním roce 2015 poprvé zpřístupněny nově zrestaurované prostory: zámecké kaple s původním mobiliářem z r. 1772, dále vstupní hala a chodby prvního patra. S průvodcem se také podíváte do salónů jižního a západního křídla zámku, kde probíhá výstava historických hraček a kočárků. Samostatně jsou zpřístupněny chodby přízemí zámku, kde je umístěn výstavní prostor a samozřejmě je návštěvníkům otevřena zámecká terasovitá zahrada, kterou si mohou projít samostatně.

Mgr. Jana Zajíčková, kastelánka, 17.2. 2015

Otevírací doba v roce 2015 - zámek Stekník
    Veřejnosti jsou zpřístupněny nově zrestaurované prostory: zámecké kaple a chodby prvního patra. S průvodcem se podíváte do salónů jižního a západního křídla zámku. Samostatně jsou zpřístupněny chodby přízemí zámku, kde je umístěn výstavní prostor a samozřejmě zámecká terasovitá zahrada. Otevírací doba v roce 2015 - zámek Stekník duben a květen SO, NE a svátky 9 h - 16 h červen SO, NE a

Jana Zajíčková , 17.2. 2015
    Zámek, obklopený italskou terasovitou zahradou, patří k nejvýznamnějším rokokovým stavbám v Čechách. Vytváří jedinečnou a monumentální kompozici v krajině spojené s tradicí pěstování žateckého chmele. Od roku 1997 prochází celkovou rekonstrukcí. Veřejnosti jsou zpřístupněny nově restaurované prostory: zámecké kaple a chodby prvního patra. S průvodcem se také podíváte do salonů jižního a západního

Jana Zajíčková , 14.3. 2018

Historie zámku Stekník
    Na místě dnešního zámku stávala kolem roku 1600 pozdně středověká tvrz rytířské rodiny Kaplířů ze Sulevic. Kaplířové drželi Stekník až do začátku Třicetileté války, kdy jim byl z náboženských důvodů zkonfiskován. V roce 1681 kupuje zbytky vyhořelé tvrze bohatý žatecký měšťan Jan Jiří Kulhánek, Na místě tvrze staví zámek ve stylu vrcholného baroka. Ve 2. pol. 18. století, za jeho vnuka Jana

Italská terasovitá zahrada
    Zámecká zahrada patří k jedněm z mála zachovalým italským zahradám u nás v Čechách. Nechal ji vybudovat hrabě Jan František Kulhánek z Klaudensteina a to pro svou budoucí ženu hraběnku Marii Franciscu z Hohenembs. Zahrada vznikla terenní úpravou jižního a jihozápadního svahu pod zámkem, stalo se tak kolem roku 1765 -1770, kdy došlo k velkolepé přestavbě nejen zámku samotného, ale celého jeho okolí. Základem

Vývoj událostí místa

Na zámku probíhá rozsáhlá rekonstrukce