Původní tvrz ze 14. stol. zpustošena za válek Matyáše Korvína s Jiřím z Poděbrad, později znovu obnovena. Poč. 18. stol. koupili Nezdenice Serenyiové, přebudovali tvrz na barokní zámek. Poč. 19. stol. rod Herringů - přestavba na zámek empírový.
Nezdenice - empírový zámek
pohled od severovýchodu
2003 ©Zany
Nezdenický zámek stojí ve středu obce vedle farního kostela v místech, kde stála původně tvrz. Ta ve 14. století náležela místním vladykům z Nezdenic - v r. 1374 Oneši z Nezdenic - a byla asi zpustošena za válek Matyáše Korvína s Jiřím z Poděbrad, ale znovu obnovena. Od r. 1589 patřila ves Nezdenice rodu Bartodějských; v r. 1637 ji od evangelíka Fridricha Kalkreutera koupil Menhart Marsinay. Ještě tehdy se uvádí v obci tvrz jako existující objekt. V r. 1714 koupili Nezdenice Serenyiové, kteří ve 20. letech přebudovali tvrz v menší barokní zámek. Od r. 1740 náleželo panství Kounicům, a ti je v r. 1815 prodali Herringům. Jan Herring zde v l. 1820 - 1822 vybudoval na místě dosavadního barokního zámku zámek empírový. Je to jednoduchá jednopatrová stavba uprostřed parku. V r. 1925 koupili zámek bratři Spíškové a v r. 1926 jej opravili; v jejich valstnictví byl až do r. 1948.
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 21.4. 2004

Zlínský kraj,  Uherské Hradiště  (UH), Nezdenice