Správní objekt panství strahovské kanonie nazývaný zámkem byl vybudován v jednoduchém barokním slohu v 1.pol. 18. století jako součást tehdejšího dvora. Majetkem kanonie byl až do roku 1948, kdy byl statek rozparcelován a zámek přešel do vlastnictví obce. Dnes je v něm umístěná místní pošta.
Východní průčelí zámku
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1314, kdy zde měl majetky jakýsi Valter z Mikulovic. V roce 1493 přechází obec do majetku želivského kláštera a v roce 1622 do majetku kláštera strahovského. Jeho církevní představitelé se rozhodli někdy ve 2. polovině 17. století vybudovat v obci hospodářský dvůr. Není však vyloučeno, že na stejném místě již nestal dvůr původních majitelů. V 1. polovině 18. století byla vybudována v sv. části dvora architektonicky nevýrazná jednopatrová barokní budova sloužící pro příležitostní pobyt příslušníků řádu a pro správu panství. Objekt byl nazýván zámkem. K západnímu krátkému křídlu byla přistavěna architektonicky cenná barokní sýpka s volutovými štíty a nárožní bosáži. Strahovská kanonie vlastnila dvůr se zámkem až do roku 1948, kdy přešel do vlastnictví obce. Budova zámku byla značně zmodernizována a po léta sloužila různým statním a obecním organizacím. Dnes je v něm umístěná místní pošta.
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 28.5. 2020
Jihomoravský kraj,  Znojmo  (ZN), Mikulovice