Zámek nechal postavit O. Ladislav z Valdštejna v r. 1698. V roce 1863 byla přistavěna dvě příčná třípatrová křídla. Roku 1938 bylo strženo jedno křídlo. Dnes je zámek v majetku soukromé firmy.
Mcely - zámek od Svatojiřského lesa
Lovecký zámeček z konce 17 stol. se nachází při severovýchodním okraji obce. Dnešní neoklasicistní podoba je z přestavby z konce 1. poloviny 19. stol. Zámek byl původně trojkřídlý, na jednopatrovou budovu příčně navazovala dvě třípatrová křídla. Jedno křídlo však bylo v 1. pol. 20. stol. zbořeno, takže je dnes zámek dvoukřídlý. Zámek není veden v seznamu kulturních památek.
historie

Obec Mcely byla od roku 1623 v majetku Adama z Valdštejna a od roku 1672 Mcely patřily Oktaviánovi Ladislavovi z Valdštejna. Ten zde v roce 1698 nechal postavit lovecký zámeček. Později se majitelé střídali. V roce 1840 byl zámek jedním z majitelů přestavěn v jednopatrový objekt a v roce 1863 byla k jednopatrové budově přistavěna dvě příčná třípatrová křídla. V roce 1869 kupuje zámek kníže Thurn-Taxis a připojuje Mcely k Dobrovicím. V roce 1938 bylo strženo jedno křídlo a zámek získal dnešní podobu. V současné době je zámek v majetku soukromé společnosti.

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 8.8. 2005

Středočeský kraj,  Nymburk  (NB), Mcely