Zámek byl vybudován na místě staršího panského dvora, někdy před rokem 1543. Vystřídalo se zde mnoho majitelů, ale žádný z nich zámek nijak významně neupravoval. Za války byl zámek opuštěn. Nyní j v majetku rodiny Sklenářových.
Severní průčelí zámku

zámek v Dobrohošťi

Dle Sedláčkova "Místopisného slov. histor." znamená Dobrohošť Dobrohostův dvůr.Založil tu v dávných dobách vladyka Dobrohost statek a své sídlo, po němž se jeho rod psal z Dobrohoště. Z prvních známých držitelů Dobrohošťě je připomínán r. 1453 Ondřej a po něm r. 1455 Přech z Dobrohoště.Jejich potomci, získali tvrz ve Svatkovicích u Bechyně,se psali Svatkovští z Dobrohošťě a měli v erbu tatarskou čepici. Před r.1541 jsou držiteli Dobrohošťě potomci starobylého rodu pánů z Talmberka, kteří se proslavili vedením a opatrováním knihy „Kodex Talmberský“, vedený již od r.1320.Následně r.1543 kupuje zámeček Jan Kašpar Lovčický z Pohnání, mimojiné majitel nedaleké tvrze v Lovčicích (2km).Po jeho smrti, mezi r.1578 a 1580 rozdělili se synové jeho Mikuláš, Václav a Petr o dědictví otcovské.Při tomto dělení dostala ...
Michal Hospr, Ant.Lego:, 24.3. 2005

Tajná chodba v Dobrohošťi
    Dle místní legendy se v zámeckém parku nacházela tajná chodba a do dnešních dnů lze najít v zámeckém parku její zasypaný vchod. Podle místních se traduje, že chodba spojovala zámek Dobrohošť s dnes již zaniklým hrádkem u Lovčic.Někteří dokonce tvrdí, že směřovala až na Vysoký Chlumec a v jejích útrobách se měly nacházet tři zlaté pruty.V blízkém okolí žijí ještě osoby, které byly uvnitř chodby,

Michal Hospr, 25.3. 2005
    Středočeský kraj,  Příbram  (PB),