Hrady.cz - textové informace Hrady.cz
Notice: Undefined variable: hid in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 43

Lešná [turistické]
•Zámek stojí uprostřed areálu zoologické zahrady a zaujme již svým exteriérem. Byl postaven v letech 1887 – 1894 podle návrhů arch. J. Micka a V. Siedka. Bohaté členění jak půdorysu tak i průčelí budovy stejně jako střechy, která je opatřena mnoha věžičkami, mu dávají romantický charakter splňující představy loveckého zámečku. Zámek dokumentuje vysokou úroveň bydlení na šlechtickém sídle koncem 19. století. Kromě ústředního topení, elektřiny, domácího telefonu, patří mezi zajímavosti i vlastní vodojem umístěný v zámecké věži s rozvodem studené i teplé vody. Vlastní interiéry jsou bohatě zdobeny řezbářskými pracemi.
Text uložen dne: 26.12.2004

Notice: Undefined index: challenge in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 128