Hrady.cz - textové informace Hrady.cz
Notice: Undefined variable: hid in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 43

kostel Narození Panny Marie [historie]
•Dle současného názoru památkářů jde o laický kostel, postavený současně se sousedním klášterem a jeho původ je tudíž raně gotický. Vzhled raně gotické stavby razantně změnila renesanční a poté novogotická přestavba. V tomto pojetí je raně gotický portál na severní straně lodi původní a nejedná se o portál přenesený z kláštera. V současné době probíhá rekonstrukce krovu a střechy. Při ní je rehabilitován původní tvar střechy, snížené při provizorní opravě v 70. letech minulého století.
Jaroslav Valečka Zdroj: Ročenka 2011 Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště středních Čech v Praze
Text uložen dne: 2.2.2013

Notice: Undefined index: challenge in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 128