Hrady.cz - textové informace Hrady.cz
Notice: Undefined variable: hid in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 43

kostel sv. Jana Křtitele [popis]
•První písemná zmínka o obci pochází z roku 1227. Kostel sv. Jana Křtitele byl vystavěn v barokním stylu roku 1726. Jedná se o jednolodní obdélníkovou stavbu zakončenou pětibokým presbytářem. Západní průčelí, které je členěno pilastry, je na vrcholu zakončeno segmentovým tabulovým štítem. Zařízení kostela je barokní. Pochází z druhé poloviny 18. století. Kolem kostela se nachází starý hřbitov. U vchodu zasazen empírový náhrobek pocházející z roku 1840.
Pavel Vítek – zdroj: Kolektiv vědeckých pracovníků Ústavu teorie a dějin umění ČSAV v Praze, Umělecké památky Čech 4 (T – Ž), Academia Praha 1982
Text uložen dne: 5.11.2009

Notice: Undefined index: challenge in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 128