Hrady.cz - textové informace Hrady.cz
Notice: Undefined variable: hid in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 43

kostel sv. Ducha [popis]
•Jednolodní kostel s neodsazeným trojboce uzavřeným závěrem, vzhledem k terénu orientovaným k jihovýchodu. V současné době bez věže, informace o údajné věži, zbořené v 18. století značně nepravděpodobná. Zevně odstupňované opěráky, hrotitá okna s kružbami, opatřená novými vitrajemi. Střecha sedlová, na závěru zvalbená, nad presbytářem novogotický sanktusík. Hlavní portál prostý, hrotitý, přístupný z rampy od bývalého špitálu. Vnitřní zařízení má obsahovat barokní oltář s reliéfem Seslání Ducha svatého z poloviny 15. století, snad se zachoval...
Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 2
Text uložen dne: 25.9.2008