Hrady.cz - textové informace Hrady.cz
Notice: Undefined variable: hid in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 43

kostel sv. Bartoloměje [historie]
•Podle nepotvrzených zpráv stál kostel v Batňovicích již ve 13. století. První potvrzená zmínka o kostele je z roku 1356. Je pravděpodobné, že se jednalo o dřevěnou stavbu, jejíž spodek byl z kamene. V roce 1681 byl starý kostel stržen a vystavěn nový. V letech 1784 – 1799 proběhla podle projektu stavitele Václava Sitty přestavba kostela. Poslední přestavbou prošel kostel roku 1866, kdy dostal současnou pseudorománskou podobu. Zařízení kostela je pseudogotické. Proti kazatelně v chrámové lodi je umístěna kamenná náhrobní deska pocházející z roku 1420.
Pavel Vítek - zdroj - http://www.jestrebihory.net a Umělecké památky Čech (A-L), Academia Praha 1980
Text uložen dne: 14.10.2007

Notice: Undefined index: challenge in /var/www/hrady/https/wnd_show_text.php on line 128