Rozhledna (18 m, 977 m n. m.). Vystavena v l. 1895–97 Krušnohorským spolkem z Nejdeku (stavitel Schöberle). R. 1908 přistavěna turistická chata. Během II. sv. války chata zanikla a rozhledna začala chátrat. V l. 1986–87 provedena rekonstrukce, r. 1997 znovu opravena a r. 1998 obnovena turist. chata.
rozhledna
Mohutná kamenná rozhledna (18 m) stojí na Tisovském vrchu 977 m n. m. Vrch je nazýván místními také Pajndl (podle dříve užívaného německého názvu Peindlberg). Rozhlednu nechal postavit v letech 1895–1897 Krušnohorský spolek z Nejdku, který se nechal inspirovat rozhlednami na Klínovci a Plešivci. Stavba stála 4000 zlatých. Stavitel Schöberle se rozhodl postavit rozhlednu na desetimetrovém žulovém skalisku na vrcholu Tisovské hory. Rozhledna je postavena také ze žuly, a její stěny mají tloušťku až 130 cm. Rozhledna byla slavnostně otevřena 1. září 1897. Pro velký zájem turistů byla r. 1908 přistavěna turistická chata. Během II. světové války chata zanikla a rozhledna začala chátrat. Počátkem 80. let byla rozhledna již ve velmi špatném stavu a jen díky vytrvalému apelování několika nadšenců na MNÚ Nejdek byla v letech 1986–87 provedena celková rekonstrukce rozhledny. R. 1995 byla ...
31.5. 2011

popis

Rozhledna vysoká 25 m z roku 1897, dříve nazývaná Stráž či Pajndl. Nadmořská výška 977 m n.m. V roce 1995 byla rozhledna na Tisovském vrchu prohlášena za kulturní památku.
    Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Tisová