Skalní vyhlídka která se dříve nazývala Velký Ostrý byla přejmenována podle manželky majitele panství, kněžny Marie Anny Kinské v roce 1856, na popud manžela Ferdinanda Kinského. Skála v minulosti sloužila jako strážní místo protipožární hlídky v kraji.Atraktivní turistické místo.
vyhlídka z cesty od Jetřichovic
porosty v popředí nesou zřetelné stopy požáru

Mariina vyhlídka

Jedna z nehezčích skalních hlídek v Jetřichovicých. Vyhlídka se nachází na Mariine skále (428 m. n. m.) která se dříve nazývala Velký Ostrý. Přejmenována byla podle manželky majitele panství, kněžny Marie Anny Kinské v roce 1856, na popud manžela Ferdinanda Kinského. Skála v minulosti sloužila jako strážní místo protipožární hlídky v kraji. Vyhlídka je nejznámější a také nejoblíbenější místo turistických výletů v Jetřichovických skalách. Mariina skála je jedna ze tří pískovcových věží. Na vrcholu je postavena dřevěná chatka ze které je panoramatický výhled do okolí, na lesy, skály a kopce Českého Švýcarska. Původní stavba shořela při požárech v roce 2005. Velmi efektní je zde sledování západu slunce. K Mariině vyhlídce se dostanete po červené turistické značce z Jetřichovic od informačního centra. Turistická trsa je s náročnějšími ...
    Ústecký kraj,  Děčín  (DC), Jetřichovice