Nezadržitelně chátrající lázeňský areál založený r. 1829, největší rozkvět spojen s osobou H. Mattoniho na konci 19. st. Po r. 1970 dětská léčebna, od r. 1992 opuštěný areál bez využití chátrá.
pavilón Ottova pramene
Celý areál je značně zchátralý, oplocený, plot je na mnoha místech poničený. Zároveň ale tímto areálem prochází turistická stezka vedoucí kolem Ottova pramene a polozbořeného lázeňského domu dále na rozhlednu Bučinu, přístup na ní je ale tímto dosti zkomplikován a odbočku není snadné najít. V okolí Kyselky určitě stojí za návštěvu kamenná rozhledna Bučina (cca 2km) a unikátní nově rekonstruovaný zastřešený dřevěný most v Radošově (2 km).
Štěpánka Trčková,osobní návštěva, 5.6. 2006

turistické

Lázně Kyselka leží na pravém břehu řeky Ohře poblíž jejího soutoku s Lomnickým potokem v nadmořské výšce kolem 340 m.Ve svahu vrchu Bučina je zachycen vývěr nejznámějšího pramene Lázní Kyselka Otto.
    Štěpánka Trčková, 25.7. 2006
    Celé místo dnes působí spíše pocitem zmaru. Dříve honosné budovy se nacházejí na pokraji zkázy. Většina vybavení byla rozkradena (např.měděná krytina střechy pavilonu) či zničena. Socha pana Matonniho byla obcí demontována a uložena do depozitáře. Možnost obnovení zašlé slávy tohoto krásného místa se bohužel nejeví příliš reálnou.
    Štěpánka Trčková, 28.7. 2006

Lázně Kyselka
    Lázně Kyselka leží na pravém břehu řeky Ohře poblíž jejího soutoku s Lomnickým potokem v nadmořské výšce kolem 340 m. Ve svahu vrchu Bučina je zachycen vývěr nejznámějšího pramene Otto. První zmínka o tzv. bukové Kyselce pochází již z roku 1522. Počátky lázeňství spadají do roku 1829 kdy zde byl vybudován první lázeňský dům, restaurace a kolonáda. Plný rozvoj pak nastal za Heinricha Mattoniho od r.

Štěpánka Trčková,osobní návštěva+www.obeckyselka.cz, 5.6. 2006
    Lázně Kyselka
    První zmínka o tzv.Bukové Kyselkce pochází z roku 1522.Počátky lázeňství spadají do roku 1829,kdy zde byl vybudován první lázeňský dům,restaurace a kolonáda.Plný rozvoj nastal za Heinricha Mattoniho/1830-1910/ jehož éra rozkvětu Kyselky spadá do let 1873-1910.Lázně využívaly jako léčebný prostředek zejména vodoléčbu-pitnou kúru a pohybovou kúru-Kyselka měla 12km vycházkových tras pro své hosty.Po roce 1970

Boj za záchranu Kyselky
    Doporučuji sledovat boj za záchranu Kyselky, který je veden Asociací pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR (www.asorkd.cz). Toto sdružení ve spolupráci s dalšími subjekty a podporovateli vyhlásila boj následkům tupé privatizace do rukou italského kapitálu, jehož zájmem je výhradně drancovat a ničit tuto českou památku - propojení Karlovarských minerálních vod a nastrčeného "bílého koně", který je

Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Kyselka