Stavba z roku 1869 (arch. J. Niklas) v místě starší radnice, která od pol. 18. stol. sloužila jako kasárna. Do roku 1949 byla i sídlem okresního soudu. Mohutná budova s novorománskou fasádou dominuje náměstí, zaujímá celý blok až k farnímu kostelu. Ze starších etap se zachovaly zvlášť valené sklepy.
Hlavní (severní) průčelí

Nová radnice v Netolicích

Graficke pismenko Poloha nejstarší netolické radnice, která existovala nejpozději v 16. století, je neznámá. Nacházela se někde na hlavním náměstí a spolu s většinou městečka byla poškozena Dampierrovým vojskem roku 1619. Po obnově sloužila městu do roku 1667, kdy byla prodána Václavu Melnerovi, který ji využíval jako obytný dům. Novější radnici město postavilo na parcele na jihovýchodní straně náměstí, zakoupené a zřejmě i zastavěné téhož roku. Roku 1674 byly na radniční věž osazeny hodiny. Před rokem 1756 město věnovalo radnici pro zřízení kasáren, aby jednotliví měšťané nadále nemuseli ve svých domech trpět vojsko. Jako náhradu zakoupilo od vrchnosti dům dnešního čp. 1 ve ...
Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 4. díl, Libri 2000, 4.5. 2011