Radnice byla přestavěna zřejmě kolem roku 1560 ze staršího měšťanského domu. Upravována po požárech 1742 a 1884, současná podoba je výsledkem opravy z roku 1927 a důkladné památkové obnovy na počátku 21. století. Dnes sídlo městského kulturního střediska.
Radnice od jihu

Radnice ve Volyni

Graficke pismenko Radnice byla přestavěna zřejmě kolem roku 1560 ze staršího měšťanského domu. Jeho stavba je datována do let 1521–29, měli ji provádět italští stavitelé. Tehdy měl patřit volyňskému purkmistru Janu Dleskovi. Ve zmíněném roce 1560 zřejmě vznikla zejména přední část, vysunutá do náměstí. Po třicetileté válce byla upravována roku 1705. Do jejího vzhledu zasáhly požáry v letech 1742 a 1884. Současná podoba včetně většiny figurálních motivů sgrafit na hlavním průčelí je výsledkem opravy z roku 1927 a důkladné památkové obnovy na počátku 21. století. Dnes ze sídlí městské kulturní středisko.
Radnice si uchovala dlouhou gotickou parcelaci, celým objektem prochází v přízemí valeně klenutý průjezd. Při poslední rekonstrukci byly odhaleny i prvky z doby před předpokládanou výstavbou původního domu.
Ivan Grisa, dle Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 2. díl, Libri 2010, 29.4. 2011