Trojlodní kostel, postavený v letech 1936–38 v tradicionalistickém slohu podle projektu Ing. Hanse Foschuma z Českého Krumlova. Převážnou část nákladů na stavbu hradila papírenská firma Spiro. Obnoven po roce 1995. Dominanta areálu se starší kaplí (1850), farou a nástupním prostranstvím.
Kostel od západu
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 8.00.

historie

Růst původně malé obce Větřní, způsobený rozvojem papírny Spiro, která byla nejvýkonnějším podnikem svého druhu v tehdejším Československu, vedl ke snaze o vybudování vlastního katolického kostela. Patří k historickým paradoxům, že hlavní podíl na ustavení kostelního spolku roku 1930 i financování jeho vlastní stavby v letech 1936 - 38 nesli židovští vlastníci továrny. Projekt kostela vypracoval krumlovský městský architekt Hans Forschum, jemuž