Moje místa 0
Restaurace byla postavena koncem 19. století. Původně celodřevěná stavba prošla několika úpravami a opravami. Jejími hosty byly význačné osoby, herci, skladatelé, muzikanti, zpěváci, básníci, spisovatelé, politici. Děti zde jistě zaujme nádherně vymalovaná perníková chaloupka a venkovní tělocvična.
celkový pohled
Graficke pismenko K restauraci Monaco se lze dostat autem, autobusem, na kole, pěšky, vlakem. Od nádraží ve Slatiňanech je to asi kilometr. Je možno jít i kolem slatiňanského zámku, přes park, podél ohrad plných krásných koní, dále Třešňovou alejí (vše po žluté a zelené turistické značce). Autem či na kole je možno parkovat přímo u Monaca. V okolí se nachází Kočičí hrádek – miniatura středověkého hradu. Tu pro své děti nechala na křemencové skalce vybudovat v letech 1898 až 1901 kněžna Vilemína Auerspergová. Státní zámek Slatiňany se svými hipologickými sbírkami je národní kulturní památkou. Hřebčín u zámku byl po válce využit k chovu starokladrubských vraníků. Hřebčín ...
rodo chrozit , 13.4. 2011

historie

Restaurace byla postavena před sto lety, původně byla celá dřevěná. Prošla několika úpravami a opravami. Jejími hosty byly význačné osoby, herci, skladatelé, muzikanti, zpěváci, básníci, spisovatelé, politici. Výletní restaurace Monaco je hojně navštěvována turisty a výletníky z blízkého i širokého okolí. Děti zde jistě zaujme nádherně vymalovaná perníková chaloupka a venkovní tělocvična.
    rodo chrozit - podle webových stránek , 13.4. 2011