Zámek postavený na místě starší tvrze, vzniklé zřejmě po roce 1547. V 17. století byla upravena barokně, po roce 1861 rozšířena. Koncem 19. století byla fasáda objektu stylově sjednocena. Od roku 1945 ve správě obce, dnes soukromý, zpustlý. Obklopuje ho poměrně velký park s kamennou zdí.

Zámek v Polních Voděradech

Graficke pismenko Polní Voděrady bývaly církevním majetkem, roku 1088 jsou poprvé připomínány jako majetek kapituly vyšehradské. Později je získal sázavský klášter, v jehož držení byly do roku 1547. Zřejmě hned první světský majitel Jan Zikmund Myška ze Žlunic si zde postavil tvrz, prokazatelně existující nejpozději roku 1577. Po roce 1642 ji nechal Jan Burián Slavíkovec ze Slavíkova raně barokně upravit, dále sloužila rychle se střídajícím majitelům panství. Až roku 1861 velkostatek koupil Václav Ignác z Eisensteinu. Zřejmě za něj byl objekt rozšířen, později opatřen jednotnou historisující fasádou. Eisensteinům patřil zámek až do roku 1945, kdy byl na základě tzv. Benešových dekretů zestátněn. ...