Dílo neznámého autora z doby kolem roku 1750 ohraničuje spolu s dalšími třemi sochami (Panna Maria, svatá Anna, svatý Jan Nepomucký) symbolický ochranný kříž, jehož ramena se protínají v prostoru někdejšího kláštera v Klášterní Skalici. Pozůstatek krátkého období barokní obnovy proboštství.
Socha od jihu

Socha svatého Prokopa u Klášterní Skalice

Graficke pismenko Dílo neznámého autora z doby kolem roku 1750 ohraničuje spolu s dalšími třemi sochami (Panna Maria, svatý Jan Nepomucký, svatá Anna) symbolický ochranný kříž, jehož ramena se protínají v prostoru někdejšího kláštera v Klášterní Skalici. Pozůstatek krátkého období barokní obnovy proboštství. Socha svatého Prokopa stojí severně od kláštera na vyvýšenině nad pravým břehem Výrovky. Uzavírá delší rameno kříže.

socha, monument
     Kolín  (KO)