Kamenný most přes Výrovku nahradil po roce 1847 předchozí dřevěný objekt. Kromě hlavního oblouku, vysoko vyklenutého nad tokem, sestává ze čtyř dalších polí na obou březích. Stavba z lomového kamene bez slohových znaků, trubkové zábradlí nahradilo zřejmě ve II. polovině 20. století parapetní zídky.
Návodní strana z levého břehu
© Ivan Grisa 04/2011
Graficke pismenko Kamenný most přes Výrovku nahradil po roce 1847 předchozí dřevěný objekt. Kromě hlavního oblouku, vysoko vyklenutého nad tokem říčky, sestává ze čtyř dalších inundačních polí na obou březích. Stavba z lomového kamene bez slohových znaků, trubkové zábradlí nahradilo zřejmě ve 2. polovině 20. století parapetní zídky. Na pravém břehu od něj původně vedla cesta do Plaňan, jejíž trasu počátkem 20. století využila železniční trať.

most
     Kolín  (KO)