Hřbitov nově vzniklého města byl zřízen roku 1530 pod kostelem Všech svatých (viz heslo). Z té doby zřejmě pochází zejména jihozápadní část ohradní zdi. Ve výklenkové kapli u vstupu byla původně umístěna skupina Kalvarie (dnes v kostele). Jihovýchodní novější část hřbitova je zřejmě evangelická.

Městský hřbitov v Jáchymově

Graficke pismenko Nové horní město si zřídilo pohřebiště na svahu nad pravým břehem Jáchymovského potoka, pod kostelem Všech svatých, roku 1530. Tehdy zřejmě vznikla minimálně část ohradní zdi se vstupní branou a výklenkovou kaplí. V té byla od roku 1544 umístěna skupina Kalvarie od drážďanského sochaře Christopha Waltera.
Hřbitov byl od roku 1627 výhradně katolický (předtím bylo město většinově luteránské). Jihovýchodně od původního areálu bylo zřejmě počátkem 20. století zřízeno evangelické oddělení, které je dnes silně zdevastované. Původní hřbitov slouží potřebám města dodnes.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)