Novogotická socha na barokním soklu (1731), vetknutém do ohradní zdi pozemků severně od radimské kaple Nejsvětějšího Vykupitele. Původní plastika zmizela neznámo kam. Socha zřejmě do stavby kaple stála na jejím místě. Autorství ani datace dnešní sochy nejsou známé.
Socha od jihu

Socha svatého Jana Nepomuckého v Radimi

Graficke pismenko Severně od radimské kaple Nejsvětějšího Vykupitele stojí vetknuta do ohradní zdi přilehlých pozemků socha svatého Jana Nepomuckého. Sokl s chronogramem pochází z roku 1731. Socha, jež na něm stávala, se nezachovala. Celek zřejmě stál na místě dnešní kaple (viz císařský otisk stabilního katastru z roku 1841). Na soklu dnes stojí novogotická socha od neznámého autora, vzhledem k soklu poněkud malá. Její autor i původní umístění nejsou známé, mohla by pocházet ze zdejšího kamenného mostu (viz heslo).

socha, monument
     Kolín  (KO)