Moje místa 0
Neomítaný novogotický opukový kostel byl postaven v letech 1904–1905. Kostel je jednolodní, užší, pětiboký presbytář je situovaný na západní straně. Loď i presbytář zpevňují jednou odstupňované opěráky. K presbytáři je na jižní straně přisazena sakristie.
Graficke pismenko Kostel postavený v r. 1904 až 1905 v neogotickém slohu, se vyznačuje neomítaným zdivem, postaveným z kvádříků ze zdejší, běložlutavé, „džbánské“ opuky. Kvádříky byly již opracovány strojově. Architektonické články – vstupní portál, ostění oken, rozeta nad vchodem, krycí desky na opěrácích aj. jsou provedeny v pískovci. Kostel je jednolodní, užší, pětiboký presbytář je situovaný na západní straně. Loď i presbytář zpevňují jednou odstupňované opěráky. K presbytáři je na jižní straně přisazena sakristie. Loď i presbytář jsou sklenuty křížovou klenbou. Vnitřní zařízení je neogotické. Ve věži nad vchodem jsou dva zvony. U kostela roste památná lípa, ...
Jaroslav Valečka podle Umělecké památky Čech, svazek 2 a webových stránek obce Kroučová, 27.3. 2011