Stavba s fasádami s novorománskými prvky z roku 1865 na místě renesanční radnice, zničené požárem města 1834. Od roku 1905 zde sídlily státní úřady (do zrušení okresu roku 1960). Dnes tu působí městské museum a základní umělecká škola.
Západní průčelí

Stará radnice v Blatné

Graficke pismenko Původní blatenská radnice, doložená písemně k roku 1541, stála na neznámém místě v prostoru náměstí (dnes Mírového). Město ji poměrně záhy prodalo, když ve 40. letech 16. století zakoupilo dům na rohové parcele proti presbytáři děkanského kostela. Roku 1614 byl objekt přestavěn a zřejmě zaujal celou hloubkovou parcelu podél dnešní ulice Na příkopech. Radnice byla v následujících stoletích několikrát upravována, zcela vyhořela při požáru města roku 1834. Její poškození bylo tak rozsáhlé, že byla s výjimkou části zadního křídla zbořena (viz mapu stabilního katastru z roku 1837). Až roku 1865 byla postavena dnešní dvou- až třípatrová budova s fasádami ...
Ivan Grisa, dle K. Kibic a Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 1. díl, Libri 2009, 3.6. 2011