Moje místa 0
Gotický kostel ze 60. let 14. století postaven zřejmě Labouňskými z Údrnic. Ke konci 16. století upraven v pozdně gotickém slohu. Vnitřní vybavení převážně z 2. poloviny 19. století. Kolem kostela funkční hřbitov, u ohradní zdi hranolová dřevěná zvonice. Kostel nedávno prošel rekonstrukcí.
Graficke pismenko Obec najdete cca 4 km východně od Libáně. Ve všední dny zde zastavují autobusy na trase Libáň - Kopidlno, prochází tudy i cyklostezka z Libáně do Jičína.
25.3. 2011

historie

Původní gotický kostel byl vystaven na počátku 2. poloviny 14. století zemanským rodem Labouňských z Údrnic, kteří sídlili na zdejší tvrzi. Na konci 16. století byl kostelík upraven v pozdně gotickém slohu. Vnitřní vybavení pochází převážně z 2. poloviny 19. století od A. Suchardy, výjimkou je křtitelnice z konce 16. století. Kolem kostela je dodnes funkční hřbitov, k jehož ohradní zdi přiléhá hranolová dřevěná zvonice. Kostel byla nedávno