Novorománský kostel postavený v letech 1873–1874 stojí na místě původního, dřevěného kostelíka ze 17. stol., který měl rovný trámový strop a oblou apsidu. Původní zařízení bylo přeneseno do kostela nového. Kostel má 4 zvony. Kostelní věž, vysoká 46 m, je dominantou okolí.
kostel od JV
Graficke pismenko Obec Babice se nachází asi 18 km západně od Hradce Králové. První písemná zmínka pochází z druhé poloviny 14. století, kdy je zmiňován Matěj z Babic, vladyka z blízké tvrze.
Asi uprostřed obce se nachází novorománský kostel sv. Petra a Pavla, který byl postaven roku 1873–1874 na místě malého dřevěného kostelíka s rovným trámovým stropem a oblou apsidou. Zařízení, jež bylo v původním dřevěném kostele, bylo přestěhováno do nového a pochází z konce 17. století. Soupis památek z roku 1904 uvádí čtyři zvony: 1) 108 cm utvořený z hlav andílků, 2) 87 cm s hladkým pláštěm, 3) 64 cm též s hladkým pláštěm a 4) 29 cm na plášti v reliéfu kříž. Kostelní věž je vysoká 46 metrů a tudíž působí jakožto krajinná dominanta obce.
rodo chrozit - čerpáno podle Soupisu památek ČR z r. 1904, 10.3. 2011