Barokní kaple postavena r. 1696 na místě chalupy manželů Hirsperkových, jejichž obraz Panny Marie v roce 1685 způsobil zázrak a byl proto přenesen do nedalekého arciděkanského chrámu Panny Marie. V roce 1725 dala Anna Terezie Fuxová z Wallburgu zřídit při kapli špitál.
Graficke pismenko Barokní kaple byla postavena v roce 1696. Stojí na místě chalupy manželů Hirsperkových, kteří doma měli obraz Panny Marie (později označovaný za obraz Panny Marie Klatovské). Ten v roce 1685 způsobil zázrak a byl proto přenesen do nedalekého farního kostela – arciděkanského chrámu Panny Marie. V roce 1725 nechala Anna Terezie Fuxová z Wallburgu zřídit při kapli špitál.