Hrady.cz
Hřbitov o rozloze 2882 m2, založený roku 1887 (či 1871–2) s 436 náhrobky. Používán do 60. let 20. století. Obřadní síň a domek hrobníka z doby založení hřbitova byly zbořen. Pomník obětem šoa z roku 1989.
© Milan Caha 03/2011
Graficke pismenko Středověká židovská komunita je v Klatovech doložena ve 14. století. Zanikla vypovězením v 15. století. Od poloviny 19. století zde existovala znovu malá židovská komunita. V roce 1892 zde žilo 532 Židů. Po 2. světové válce zde byla ŽNO na čas obnovena, posléze splynula s ŽNO v Plzni.

Hřbitov o rozloze 2882 m2 byl založen roku 1887 (podle některých zdrojů již 1871–2). Dochovalo se na něm 436 náhrobků. Používán byl do zániku ŽNO v 60. letech 20. století. Obřadní síň a domek hrobníka z doby založení hřbitova byly zbořeny. Na hřbitově byl roku 1989 postaven pomník obětem šoa.