Hrady.cz
Barokní lékárna v domě čp. 149 na klatovském náměstí. Roku ji založil 1639 lékárník Tobiáš Stilling, později ji provozovali jezuité z nedaleké koleje. Lékárna zde fungovala do r. 1966, pak byla přeměněna na lékárnické muzeum. Zařízení je z roku 1773, unikátní je dochovaná třístupňová lékárenská pec.
Graficke pismenko Lékárna je expozicí Vlastivědného muzea Dr. Hostaše v Klatovech. Mimo turistickou sezonu (duben–říjen) je uzavřena. Prohlídku mimo sezonu lze pro hromadné návštěvy předem domluvit v muzeu.
30.5. 2011

historie

Dům čp. 149 na klatovském náměstí, zvaný Skřivánkovský, později Panský, koupil roku 1639 lékárník Tobiáš Stilling a otevřel zde lékárnu. Později ji provozovali jezuité z nedaleké koleje. Název lékárny je odvozen od rohu mořského narvala – častého symbolu lékáren – který byl od dob Tobiáše Stillinga umístěn nad vchodem. Lékárna zde fungovala až do roku 1966, poté byla přeměněna na lékárnické muzeum. Zařízení pochází z roku 1773, unikátní je