Starý židovský hřbitov, založen v roce 1644, používán do r. 1913. Několikrát byl rozšiřován – naposledy v roce 1828. Na ploše 1381 m2 se dochovalo cca 140 náhrobků z doby od 17. do 20. století, cenné barokní náhrobky s hebrejskými nápisy jsou zdobeny nezvyklými ornamenty (např. symbolem jelena).
© Milan Caha 03/2011
Židé ve Švihově žili od poloviny 16. století. Starý švihovský židovský hřbitov byl založen v roce 1644. Několikrát byl rozšiřován – naposledy v roce 1828. Používán byl do roku 1913, kdy jej zcela nahradil nový hřbitov, založený v roce 1878 jen 150 metrů východně od hřbitova starého. Na ploše 1381 m2 se dochovalo cca 140 náhrobků z doby od 17. do 20. století. Některé barokní náhrobky jsou považovány za zvlášť cenné, jsou zdobeny zajímavými a nezvyklými ornamenty (např. symbolem jelena).