Původně gotická kaple Bratrstva Božího Těla z r. 1396. Na poč. třicetileté války poškozena, roku 1627 byla kaločským arcibiskupem Telegdym opravena a částečně přestavěna. R. 1772 byla přestavena radikálně a začleněna do uličního křídla barokně-klasicistního domu. Od r. 1850 ji spravovali jezuité.
© Milan Caha 02/2011
Graficke pismenko Kaple Kristova Těla je v těchto místech doložena již v roce 1396. Patřila Bratrstvu Božího těla, které vzniklo v roce 1349. Pozůstatky původní kaple jsou dodnes zachovány ve dvorním traktu objektu. Během bojů o Bratislavu mezi císařskými vojsky a vojsky Gabriela Bethlena byla kaple poškozena. V roce 1627 byla opravena a částečně přestavěna. Roku 1772 byla kaple přestavěna radikálně Matyášem Walchem. Tehdy byla začleněna do uličního křídla barokně-klasicistního domu v řadové uliční zástavbě. Ve druhé polovině 18. století byl interiér vyzdoben barokními alegorickými malbami. Nad vstupem se zachoval reliéf Vzkříšení ze starší stavební fáze kaple. ...
Milan Caha (zdroj: wikipedia), 24.2. 2011

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec